ik heb ideen nodig

Anna - posted on 03/14/2011 ( 3 moms have responded )

121

6

18

oke, ik weet niet waar anders ik kan vragen, dus ga, hier proberen. ik ben in nederland geboren, maar in nieuw zeeland opgegroeid. nu woon ik weer in nederland en vind het echt moeilijk om vrienden te maken. als je niet naar kerk gaat, of niet naar het sports zal, of niet lid van een club ben en een huisvrouw bent, waar en hoe moet je mensen ontmoeten?! mijn taal is ook niet perfect omdat ik praat nederlands pas 3 jaar. dat helpt niet, maar je moet eerst een begin punt vinden toch? in nieuw zeeland had ik een groot groep vrienden en een paar heel goed vriendinnen met wie ik ging vaak uit voor koffie, of naar hun toe, of hun naar mij. gewoon om te praten. ik vind dat als vrouw heel belangrijk. soms moet je gewoon met iemand praten! niet met je vriend of je man, maar een vriendin. met wie je kan over alles spreken. ik ga naar een 'moeder en kind' groep met mijn dochter (van 17 maanden) een keer in de week, maar vind de andere moeders echt saai en ze zijn ook ouder dan mij. ik ben 28. niet oude, maar ook niet echt jong meer. als iemand kan iets bedenken. ook als je het een stom idee vind...ik wil het graag horen. bedankt.

3 Comments

View replies by

Tisa - posted on 07/10/2011

53

26

8

Hi, I am Dutch but live in Australia and my english is better than my Dutch so I will respond in English! Some of these ideas may sound dumb and feel free to ignore them :)
What about calling a local sales rep of Avon, Tupperwear or Nutrametics or somthing like that? They might be able to help you out and you will meet people with similar interests. What about a local community college? You could take a class and meet people there. It doesnt have to be sport related, dancing, scrapbooking, reading, even history, computers, etc anything like that. Where in Holland are you? I know some of the towns can be a bit remote but is it easy for you to pop into Amsterdam or Den Bosch? It might be helpful to walk around the shops and talk to the shopkeepers about where you could go. I know this sounds dumb but I always find that shopkeepers are happy to chat and might give you some ideas on where you can find people who enjoy similar things. Lastly, maybe you could get a part time job? This way you dont meet people because of their kids, which can become a competition or all about the kids. That happens everywhere, even in Aus!!

Good luck and I hope you find a nice group of friends soon!

Anna - posted on 03/17/2011

121

6

18

dank je! onder titels lezen helpt heel veel als je wil leren schrijven hoor hahaha dat is mijn geheim...

'moeder en kind' is en group waar moeders kan gaan met zijn kinderen. de kinderen ga lekker spelen samen en de moeders zit in en kring praten en uitkijken dat alles gaat goed met de kleintjes. maar echt waar, de vrouwen praat over zijn kinderen zo als het een competitie is en daar heb ik echt geen zin in! dus misschien gaat het aan mij. omdat ik niet echt mee doe?! ik weet het niet.

ik ben wel best verlegen (via computer is makkelijk. kan mij niet zien, kan de foutjes in mijn taal niet horen haha) het lijftijd verschil is geen goede redden eigenlijk, omdat ik heb vrienden in NZ die 10 jaar of zo ouder zijn. gewoon hun gedraag...en dat ze heb allemaal ouder kinderen die zit in school. mijn dochter is mijn 1e kind.

nu dat het niet zo koud is, is wel een leuk idee om naar het kinderboerderij te gaan met iemand. ik moet uitkijken als daar is een kindje met wie mijn dochter om gaat meer dan de rest.

bedankt voor het antwoord.

Thirsa - posted on 03/14/2011

14

8

3

Ik vind dat je al heel goed Nederlands schrijft!
Ik herken je probleem wel een beetje. Ik ben ook huisvrouw en vlak voor de geboorte van mijn dochter ben ik verhuisd naar een streek waar ik niemand ken.
Je probeert in ieder geval contact te maken door naar een "moeder en kind"groep te gaan. (Ik weet niet wat dat is en wat jullie daar doen, maar je ziet in ieder geval ook andere moeders). Zijn alle moeders daar hetzelfde? Misschien vinden zij de andere moeders ook wel saai. Je kunt natuurlijk voorstellen om eens met wat moeders en kinderen naar het park te gaan of de kinderboerderij.
Of is dat juist saai in jouw ogen?
En wat is dan precies de leeftijd van de moeders in je groep? Misschien is er nog wel zo'n groep (op een andere dag) met moeders die van jou leeftijd zijn.

Ik heb gelukkig tegenwoordig goed contact met een buurvrouw ook al is zij een stukje jonger (ik ben 31 en zij 24) maar ook zij heeft een dochter en ik spreek haar niet elke week, maar wel vaak.

Ik weet niet of het kan, maar misschien dat je 1 avond in de week zelf iets leuks gaat doen bv sporten (als je dat leuk vind) en misschien kom je daar vrouwen tegen met wie je vriendschap kunt opbouwen.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Veel succes met contact maken!

Join Circle of Moms

Sign up for Circle of Moms and be a part of this community! Membership is just one click away.

Join Circle of Moms